Een heerlijke natuurlijke sfeer, zo’n mooie lichte ruimte helemaal in balans, is makkelijker te creëren dan je denkt! Met deze 5 tips moet het zeker lukken om van jouw woonkamer of bijvoorbeeld werkplek een fijne relaxte ruimte te maken.

1) Kleurgebruik

Om een mooie zachte sfeer te creëren is het belangrijk de juiste kleuren te gebruiken. Mooie vergrijsde poedertinten geven een heel natuurlijke en warme uitstraling. Pas de kleuren die je toepast op elkaar aan, houd voor de basis een licht en rustig kleur palet. Met accessoires kan je eventueel kiezen voor frisse accentkleuren.

2) Materiaalgebruik

Licht ruimte en rust creëer je door zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke materialen. Zachte linnen gordijnen, fijn gebreide kussens, een stoer wollen kleed op een lichte houten vloer, natuurlijke materialen zijn zoveel sprekender dan kunststof. Het voordeel van deze natuurlijke items in je huis is dat ze eigenlijk alleen maar mooier worden in gebruik. Mooie doorleefde en verweerde materialen zijn authentiek en geven de ruimte karakter.

3) Planten en bloemen

Gebruik planten in je interieur. Planten en bloemen brengen elke ruimte pas echt tot leven. Als je geen groene vingers hebt is dat geen probleem! Het is even zoeken maar er zijn tegenwoordig echt hele mooie kunstplanten die ook veel sfeer in de ruimte kunnen brengen. Het is natuurlijk wel zo dat er niets gaat boven echt!

4) Buiten naar binnen, binnen naar buiten

Maak optimaal gebruik van de ruimte om het huis heen. Door de tuin te betrekken bij het interieur en andersom versterk je de natuurlijke sfeer in het huis. Al heb je maar een ‘postzegel tuin’ , wanneer je daar bijvoorbeeld mooie hoge wuivende grassen in zet , heb je toch een heel mooi uitzicht vanuit je raam. Als je echter uitkijkt op een schitterend landschap, benadruk dit raam dan juist heel sterk, als een levend schilderij aan de wand.

5) less is more

Less is more, je hebt het vast wel eens gehoord of gezien als een van die mooie quotes aan de muur. Het is echt zo, een paar mooie items zijn veel krachtiger en sprekender dan een hele ruimte vol met spullen. Dus houd het bij de basis, zorg dat dit klopt en gebruik weinig losse meubelstukken.

Probeer het allemaal maar eens uit, je zal merken dat je met een paar aanpassingen al een groot resultaat bereikt! Heel veel succes! en mocht je er niet uitkomen…..